Kittyträff hos Mona

Sista Kittytfäffen innan sommaruppehållet och tillika värdinnans bröllopsdag. Det bjöds på snittar, mousserande och fisk och skaldjurssoppa. Boken ”Innan floden tar oss” gav upphov till en hel del diskussion, en bra bok men som kräver att man läser längre sjok. Boken beskriver svenskt biståndsarbete som bedrivs i praktiskt samarbete med Svenska ambassaden, och både biståndsfolket, ambassadtjänstemännen, affärsmännen dras in i berättelsen och perspektivet vidgas mot andra moraluppfattningar, sociala skiktningar, religiösa och kulturella värdesystem. Författaren fångar alltihop levande och skarpt. De små idealistiska organisationernas problem jämfört med de internationella biståndsproffsens. Korruptionens olika sidor. Man får insikt i komplikationerna, och inser att det inte finns några enkla lösningar när det gäller hjälparbete.

När vi ändå hade ångan uppe löste vi komplexiteten kring de rumänska tiggarna och några andra världsproblem av bara farten,  säg något som inte ett gäng Kittysar kan lösa…