En höstkväll i oktober…

… träffades vi hemma hos Jorunn. En för kvällen relativt liten Kittyklubb bjöds på rökta räkor, löjrom och kyckling. Boken ”Låt vargarna komma” en ungdomsbok om relationer, bristen på kommunikation, att växa upp, homosexualitet, AIDS och sorg uppskattades av Kittysarna. Det drogs paralleller till Gardells Torka aldrig tårar trilogin men att denna kanske gav mer utrymme för reflektion och eftertänksamhet. Då flera Kittysar arbetar inom vårdsektorn mindes man sina första kontakter med detta virus under utbildningen eller yrkesutövande. Det diskuterades även vad som gör att en bok klassas som ungdomsbok, är det innehållet, språket eller åldern på huvudpersonen?… Annars pratades det en hel del om mindfullness, psykologer, hur man hanterar sjukskrivningar på olika arbetsplatser. Vi fick även ett litet inhopp av värdinnans far en senior som även han uppskattar god litteratur och kultur, och som fortsätter berika oss med Sara Lidmans skatter.

img_5521 img_5522